Recept: De lekkerste sladressing

Een lekkere salade is op honderden verschillende manieren te bereiden. Niet alleen geschikt als voor- of hoofdgerecht, maar ook door veel horecagelegenheden én thuiskoks gebruikt als bijgerecht of heerlijke lunchmaaltijd. Naast de verschillende soorten sla en kool die u als basis kunt gebruiken, varieert men ook vaak met ingrediënten én de dressing.

Hoewel de slasoort en de ingrediënten voor een groot deel de smaak bepalen, zult u versteld staan wat voor verschil een goede dressing maakt. Wanneer men probeerde de ingrediënten uit onze dressing te raden, werden de gehakte sjalotjes en peterselie wel herkend. Net als de balsamicoazijn. Het verrassende én smaakbepalende ingrediënt is de LEVO Better Bakolie.

Waarom zou u er alleen mee bakken als u er ook geweldige dressings mee kunt maken? Met slechts een aantal ingrediënten én bereidingsstappen geniet u al van de lekkerste sladressing!

Bereidingswijze
Roer alle ingrediënten door elkaar in een kom
Laat de smaken minimaal 1 uur op elkaar inwerken
Bewaar de dressing hooguit 1 week in de koelkast
Laat de dressing voor gebruik op kamertemperatuur komen

 

Ingrediënten

2 deciliter LEVO Better Bakolie
1 halve deciliter balsamicoazijn
4 gehakte sjalotjes
1 bosje peterselie, fijn gehakt
2 eetlepels sojasaus
Grof gemalen zwarte peper