Recept: Spicy Paprikamayonaise

Naast een bruisende BBQ-saus, is ook een spicy paprikamayonaise bij uitstek geschikt voor bij de BBQ én andere (vlees)gerechten. Voor een spraakmakende maaltijd is variatie nodig. Een feestje maken van uw BBQ? Verras uw eters met een overheerlijke hamburger met zelfgemaakte, spicy paprikamayonaise. Gemakkelijk te bereiden, ontzettend lekker en nét even iets anders.

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 200°C
– Snijd de paprika doormidden en verwijder zaadjes en zaadlijsten
– Leg de paprikahelften met de gesneden kant naar beneden in een ovenschaaltje en rooster deze in de oven tot het velletje zwart begint te worden.
– Laat de paprika daarna afkoelen
– Pureer de geroosterde paprikahelften samen met de Levo Mayonaise, de geraspte citroenschil en cayennepeper met de staafmixer
– Snijd de tomaten in dikke plakken
– Bestrijk de hamburgers met Better Bakolie en grill ze op een BBQ of grilplaatje mooi rosé
– Leg de pitabroodjes een paar minuten naast de hamburgers op de gril
– Vouw de pitabroodjes open en bestrijk de binnenkant met de spicy paprikamayonaise
– Leg hierop de plakken tomaat en bestrooi deze met basilicum
– Bedek de tomaat met een hamburger en vouw het broodje dicht

Eet smakelijk!

Benieuwd naar onze sauzen?
In ons assortiment hebben we uiteenlopende sauzen met allemaal een unieke, volle smaak die bij uw barbecue niet mogen ontbreken. Naast de mayonaise voor uw paprika mayonaise, hebben we ook fritessaus, mosterd, curry, knoflooksaus en ketchup.

Ingrediënten

4 hamburgers
Better Bakolie om te grillen
1,5 deciliter Levo mayonaise
1 rode paprika
Cayennepeper
Geraspte schil van 1 citroen
2 rijpe tomaten
1 eetlepel klein gesneden basilicumblaadjes4 pitabroodjes