7 tips om professioneel te frituren

Frituren is voor veel horecaondernemers een dagelijkse activiteit. Maar wat is nu verantwoord? Waar moet op gelet worden? Hieronder een aantal tips voor horeca ondernemers.

1. Bakwand/frituuroven
Maak de keuze voor een goede, betrouwbare en professionele frituuroven. Zorg ervoor dat alles naar behoren functioneert en laat uw apparatuur structureel onderhouden en controleren.

2. Professioneel frituren met professionele frituurolie
Maak een weloverwogen keuze voor een goede, sterke frituurolie. Let op aspecten die u belangrijk vindt zoals levensduur, geur en smaak, bakaanslag, verantwoord frituren, krokant bakresultaat, etc.

3. Temperatuur
Zorg ervoor dat u frituurt op een juiste temperatuur. Advies is om rond 170 graden Celsius te frituren.

4. Meten is weten
Meten is weten! Meet uw frituurolie. Er is zeer moderne en professionele meetapparatuur beschikbaar waarmee u de conditie van uw frituurolie kunt bepalen om op een zo professioneel mogelijke manier te frituren. Maak daar gebruik van en houd alles netjes bij in een logboek zodat u dagelijks de conditie van uw frituurolie kunt inzien. Op deze manier zorgt u ervoor dat u niet te lang met dezelfde frituurolie werkt maar voorkomt u tevens dat u te vroeg ververst.

5. Filter uw frituurolie
Filter uw frituurolie. Door uw frituurolie te filteren voorkomt u dat kruimels van gepaneerde snacks continue worden mee gefrituurd. Door te filteren verlengt u de levensduur van de frituurolie.

6. Ververs regelmatig en op tijd
Iedere soort frituurolie is op een bepaald moment aan vervanging toe. Door te filteren kunt u de levensduur van de frituurolie verlengen en door te meten weet u exact wanneer uw frituurolie aan vervanging toe is. Ververs regelmatig.

7. Maak uw frituurpannen goed schoon.
Zorg ervoor dat als u uw frituurolie gaat verversen uw frituurpannen helemaal schoon zijn zodra de nieuwe frituurolie in de pan gaat en dat er geen resten meer van de vorige olie in zitten.

Grenada Gold frituurolie is de meest geschikte frituurolie voor horeca bedrijven. Grenada Gold frituurolie is 100% plantaardig, heeft een zeer lange levensduur, is qua geur en smaak neutraal, veroorzaakt geen bakaanslag en zorgt voor een krokant en knapperig bakresultaat. Tevens voldoet Grenada Gold aan alle eisen van de campagne Verantwoord Frituren. Kortom, dé professionele horeca frituurolie! Wilt u Grenada Gold frituurolie testen?

Grenada Gold