Recept: Bruisende BBQ-saus
Bij een goede barbecue hoort vlees van topkwaliteit. Toch is voor een perfecte barbecue meer nodig dan alleen een goed apparaat, mals vlees en knapperig stokbrood. Zonder overheerlijke barbecuesaus mist het worstje zijn bravoure, smaakt het stokbrood taai en is de kip niet erg bijzonder.
Wij hebben hét recept voor de perfecte barbecuesaus. Geef uw vlees en bijgerechten nog meer smaak met een zelfgemaakte saus. Ontdek hieronder de ingrediënten en volg 5 simpele stappen om de saus te bereiden. Geniet!
Bereidingswijze
– Roer alle ingrediënten, behalve de koriander, in een sauspan door elkaar
– Breng alles al roerende aan de kook
– Laat de saus 5 minuten doorkoken om de blokjes ananas iets zachter te maken
– Pureer de saus vervolgens met de staafmixer of in een blender
– Laat de saus afkoelen en roer dan de gehakte koriander er door
Eet smakelijk!
Ingrediënten
100 gram ananas in blokjes
1 eetlepel geraspte gember
1 rode gehakte peper (al dan niet met de zaadjes)
3 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels sojasaus
5 deciliter Glutenvrije Levo ketchup
2 eetlepels gehakte koriander