Recept: Gekonfijte zalm

Zalm kunt u op veel verschillende manieren bereiden. Veelvoorkomend is gerookte of gegrilde zalm, zalm uit de oven of gebakken zalm. Iets minder bekend, maar misschien nog wel lekkerder, is het konfijten van zalm. Het pocheren van een stukje vis in een laagje Grenada Gold dat tot 70 graden is verwarmd, is dé perfecte bereidingswijze. Door de zalm te garen, blijft deze boterzacht van structuur en neemt hij alle smaken op.

Uiteraard kunt u eindeloos variëren met zalm, maar zodra u onderstaande heeft bereid, wilt u niets anders meer. Omdat het overheerlijk is, maar ook erg simpel te bereiden. U heeft slechts 7 ingrediënten nodig voor dit heerlijke, zomerse gerecht.

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 70 graden
– Snijd met een dunschiller het gele gedeelte van de schil van de citroen
– Plet de knoflookteen met de zijkant van een zwaar mes, maar laat het schilletje er om zitten
– Giet de liter Grenada Gold in een passend braadsleetje
– Voeg de geplette knoflookteen, het takje rozemarijn, de citroenschil en de peperkorrels toe
– Leg de zalmfilets ook in de olie: ze moeten onder staan
– Plaats het braadsleetje in de oven en pocheer zo de zalm in ongeveer 25 minuten gaar

Eet smakelijk!

Ingrediënten

4 stukken zalmfilet van ongeveer 150 gram
1 citroen
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
10 zwarte peperkorrels
1 liter Grenada Gold frituurolie
Grof zeezout