De lekkerste oliebollen bakt u in Levo olie!

Oliebollenolie

Wilt u weten of een olie geschikt is om oliebollen in te bakken? Hoe bepaalt u dat eigenlijk? Waarop moet er gelet worden? Kijk naar het percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Omdat oliebollen op een hoge temperatuur worden gebakken, dient dit percentage hoog te zijn. Dit in tegenstelling tot het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Dat moet juist laag zijn. Bij langdurige verhitting gaan de enkelvoudig onverzadigde vetzuren niet ‘kapot’ en blijft de olie waarin u bakt langer helder van kleur. Tevens komt dat de algehele kwaliteit van de oliebollen ten goede en heeft u minder last van bakaanslag in uw frituurpan.

Olie met een hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren is minder snel aan vervanging toe dan een olie die een hoog percentage meervoudig onverzadigde vetzuren bevat. Levo heeft twee zeer geschikte oliën voor langdurige verhitting op hoge temperaturen: arachideolie en Grenada Gold frituurolie.

Wat is belangrijk voor de beste oliebollen?

Oliebollen bakken is niet iets dat u iedere week of maand doet. Daarom willen de eerste appelflappen, krentenbollen of oliebollen nog wel eens mislukken. Levo helpt u met een aantal tips om ook van de eerste bollen van het nieuwe seizoen een groot succes te maken! Net als andere gistproducten zijn ook oliebollen gebonden aan een aantal wetmatigheden. Er is echter een groot verschil: oliebollen worden vaak gemaakt uit beslag in plaats van deeg. Dit verschil is te zien in de stijfheid van het deeg door diverse grondstoffen en bewerkingen van het beslag. Het is daarom belangrijk om de receptuur van oliebollen goed op te bouwen.

Tips voor het bakken

  • Kneed de oliebollen goed af
  • Zorg dat de eventuele vulling (krenten) goed gereinigd en geweld wordt
  • Laat het beslag niet afkoelen
  • Bak de oliebollen in de beste kwaliteit olie
  • Laat de oliebollen na het bakken goed afkoelen en uitwasemen
Vraag nu uw gratis proefpakket aan

Koopal oliebollen

Wanneer u de reviews van klanten van Koopal leest, krijgt u spontaan zin in een verse, knapperige olie- of krentenbol. Door klanten worden de oliebollen van de kraam uit Drachten omschreven als: ‘iedere dag verse oliebollen en een ruim assortiment! Nooit meer anders voor ons.’ Eigenaar Jonathan Werkman vertelt over de lange samenwerking met Levo: ‘Wij gebruiken de oliën van Levo al bijna 40 jaar. Ik ben al de 3e generatie die gebruik maakt van Levo producten.’