Levo is al sinds 1916 uw partner in de keuken!

Hoe het begon?

Levo is in 1916 opgericht als onafhankelijk familiebedrijf en is dat tot op de dag van vandaag gebleven. Gevestigd te Franeker en gehuisvest in een ultramoderne fabriek worden plantaardige oliën, frituuroliën, margarines en sauzen vervaardigd. Vooruitstrevend en innovatief wordt dagelijks gewerkt aan kwaliteit en productverbetering. Zo streven wij ernaar continu topkwaliteit te leveren voor onze afnemers.

Een bedrijf met historie

In 1916 trok in het Friese dorpje Achlum de slagersknecht Jurjen Rollingswier de stoute schoenen aan: hij werd zelfstandig ondernemer. Hij kocht rundvet in, maakte het gereed voor menselijke consumptie en verkocht het in emmers aan de omliggende boerderijen. Dat was het begin van wat nu de kleinste zelfstandige margarinefabriek in Nederland is. Natuurlijk lieten de crisisjaren en de jaren rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog Levo niet onberoerd. Regeringsbesluiten, overdonderende concurrentie van de multinationals, grondstofgebrek en zelfs familiestrijd, ze konden de onderneming weliswaar laten buigen, maar niet breken.

Assortiment

Onbetwist marktleider is Levo sinds jaar en dag met het 20 liter blik slaolie waarop de bekende Oosterse dame u verleidelijk in de ogen kijkt. In 2004 introduceerde Levo Grenada Gold frituurolie, een verantwoorde frituurolie die aan alle eisen van de campagne Verantwoord Frituren voldoet. Naast oliën, frituuroliën en margarines biedt Levo ook diverse sauzen. Alle sauzen zijn gluten-en lactosevrij. De laatste jaren is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Wat begon met de introductie van LevoNaise fritessaus is uitgegroeid tot een compleet sausassortiment. De sauzen worden afgevuld in unieke, innovatieve en afval besparende verpakkingen.

Maatschappelijk Verantwoord

Al sinds de oprichting heeft LEVO het milieu hoog in het vaandel staan. Alles met het oog op zo duurzaam mogelijk produceren. Hierbij wordt rekening gehouden met het milieu en het gebruiksgemak voor de eindverbruiker. Voor de producten worden uitsluitend grondstoffen van vooraanstaande leveranciers toegepast.

Certificering FSSC 22000, Halal, Kosher en RSPO.

Levo is FSSC 22000 gecertificeerd (Food Safety System Certification). Dit is een standaard die ontwikkeld is door de stichting Certificatie Voedselveiligheid. Deze standaard is revolutionair omdat dit de eerste standaard voor de voedingsmiddelenindustrie is die wereldwijd geaccepteerd wordt. Daarnaast werkt Levo volgens strenge procedures. Binnenkomende grondstoffen worden gecontroleerd en leveranciers worden met de grootste zorg geselecteerd. Zo streven wij naar het effectief inrichten van onze voedselveiligheid verantwoordelijkheden.

Wij staan nog steeds voor u klaar!