Over ons - Levo | Dé olie en saus specialist!

Levo is al sinds 1916 uw partner in de keuken!

begon het

Levo is in 1916 opgericht als onafhankelijk familiebedrijf en is dat tot op de dag van vandaag gebleven. Gevestigd te Franeker en gehuisvest in een ultramoderne fabriek worden plantaardige oliën, frituuroliën, margarines en sauzen vervaardigd. Vooruitstrevend en innovatief worden dagelijks kwaliteitsproducten geproduceerd.

Een bedrijf met historie

In 1916 trok in het Friese dorpje Achlum de slagersknecht Jurjen Rollingswier de stoute schoenen aan: hij werd zelfstandig ondernemer. Hij kocht rundvet in, maakte het gereed voor menselijke consumptie en verkocht het in emmers aan de omliggende boerderijen. Dat was het begin van wat nu de kleinste zelfstandige margarinefabriek in Nederland is. Natuurlijk lieten de crisisjaren en de jaren rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog Levo niet onberoerd. Regeringsbesluiten, overdonderende concurrentie van de multinationals, grondstofgebrek en zelfs familiestrijd, ze konden de onderneming weliswaar laten buigen, maar niet breken.

Vanaf 1951 ging het weer bergopwaarts met de fabriek. Met name dankzij zoon Pier Simon Rollingswier die een zeer goede neus had voor nieuwe ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Hij was zijn tijd ver vooruit door als eerste in Nederland boterolie en halvarine te maken. Sindsdien is er veel veranderd.

Assortiment

Onbetwist marktleider is Levo sinds jaar en dag met het 20 liter blik slaolie waarop de bekende Oosterse dame u verleidelijk in de ogen kijkt. In 2004 introduceerde Levo Grenada Gold frituurolie, een verantwoorde frituurolie die aan alle eisen van de campagne Verantwoord Frituren voldoet. Naast oliën, frituuroliën en margarines produceert Levo ook diverse sauzen. Alle sauzen zijn gluten- en lactosevrij. De laatste jaren is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Wat begon met de introductie van LevoNaise fritessaus is uitgegroeid tot een compleet sausassortiment. De sauzen worden afgevuld in unieke, innovatieve en afvalbesparende verpakkingen.

Maatschappelijk Verantwoord

Al sinds de oprichting heeft LEVO het milieu hoog in het vaandel staan. Alles met het oog op zo duurzaam mogelijk produceren. Hierbij wordt rekening gehouden met het milieu en het gebruiksgemak voor de eindverbruiker. Voor de producten worden uitsluitend grondstoffen van vooraanstaande leveranciers toegepast. Maar Levo gaat verder dan dat.

Koploperproject

In 2021 heeft Levo deel genomen aan het Koploperproject. Hierbij is onder andere een scan uitgevoerd om te kijken waar Levo staat op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is de CO2 footprint in kaart gebracht en is helder wat de CO2 uitstoot is. Uit dit project zijn een aantal interessante uitkomsten gekomen waar de komende jaren op voortgeborduurd kan worden. Wilt u meer weten over deze uitkomsten en onze doelstellingen? Lees dan hier alles over ons MVO-beleid.

Wij staan nog steeds voor u klaar!

Imajući garderobu kostima Brioni, pravedno i dobro odjeven. “Kad me ljudi pokušavaju upoznati sa mnom u skupoj odjeći, sjećam se da su sada u vojnoj uniformi. On ide, ali i dalje se osjećam strašno” (Light K., kadet četvrtog tečaja). Naravno, djevojka u sildenafil tablete zadovoljit će sve što želite ako će biti isti oblik na vama. Specijalni učinak pruža zlatne svjetiljke i pojaseve s dvije do tri zvjezdice. Ali Begad: Oblik ilegalnog nošenja predstavit će vas ako ne sa istražiteljem žene.

farmaco per erezione