Welke olie is het meest geschikt om in te frituren?
Arachideolie en high oleic zonnebloemolie worden beide gebruikt als olie om te verhitten. Als het gaat om het frituren van frites, snacks, oliebollen, vis maar ook andere gerechten zoals bijvoorbeeld dim sum gerechten, wordt er veelal gebruikt gemaakt van frituurolie. Frituurolie is vaak een blend, oftewel een mengsel van verschillende soorten olie. Een goede frituurolie bevat een zeer hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zorgen ervoor dat de olie een langere periode op hoge temperaturen verhit kan worden. Zowel arachideolie als de frituuroliën van Levo hebben een zeer hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren en zijn daarom uitermate geschikt om in te frituren.
Wanneer kies je voor arachideolie?
Waar sojaolie en zonnebloemolie niet geschikt zijn om in te frituren is arachideolie dat juist wel. In de praktijk wordt arachideolie veel gebruikt voor het bakken van noten, pinda’s, vis en oliebollen. Voor het bakken van frites en snacks adviseert Levo de daarvoor ontwikkelde frituurolie blends.
Welke frituurolie blend is het meest geschikt om in te frituren?
De beste frituurolie om te gebruiken zijn Grenada Gold frituurolie en Frituurolie PUUR. Bak uw frites en snacks extra krokant in een kwaliteitsolie die langer mee gaat, geen bakaanslag veroorzaakt en vrij is van geur. Beide frituuroliën zijn 100% plantaardig en bevatten geen allergenen.
Horeca bedrijven zoals cafetaria’s, snackbars, restaurants, hotels, brasseries, sportkantines, strandpaviljoens, vishandels en oliebollenbakkers werken al jarenlang naar volle tevredenheid met Grenada Gold en Frituurolie PUUR. Naast de voordelen van deze frituuroliën worden deze ook afgevuld in een unieke, onderscheidende en verantwoorde verpakking: de Levo Packzak.
Kies voor kwaliteit, geen bakaanslag en een lange levensduur! Kies voor frituuroliën van Levo. Dé beste en meest verantwoorde frituurolie voor snacks!