Wat is kibbeling?
Kibbeling is gefrituurde vis. Er worden kleinere stukjes vis door een beslag gehaald en vervolgens gefrituurd. Dit zorgt voor een heerlijk, krokant bakresultaat.

Welke vis wordt gebruikt om kibbeling van te maken?
Bij de bereiding van kibbeling wordt vaak witvis gebruikt zoals pollak, schelvis, wijting, koolvis en heek.

Welke saus wordt gegeten bij kibbeling?
Kibbeling wordt vaak gegeten met speciaal sauzen zoals ravigottesaus, remouladesaus, knoflooksaus, cocktailsaus of kibbelingsaus. Kibbelingsaus is een afgeleide saus van ravigottesaus of remouladesaus. De ingrediënten komen vaak grotendeels overeen.

Speciaal voor visgerechten heeft Levo gluten- en lactosevrije remouladesaus, ravigottesaus,  knoflooksaus en cocktailsaus ontwikkeld. Perfect om te serveren bij kibbeling of andere visgerechten!

Welke olie wordt geadviseerd om vis in te bakken?
Er zijn verschillende soorten plantaardige olie zoals sojaolie, zonnebloemolie, raapzaadolie, arachideolie en diverse soorten frituurolie. De olie die u het beste kunt gebruiken voor het bakken van kibbeling is arachideolie of Grenada Gold frituurolie. Arachideolie heeft een hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren wat deze olie bij uitstek geschikt maakt voor gebruik op hogere temperaturen. Deze olie heeft een lange levensduur, is qua geur aangenaam en zorgt voor een krokant bakresultaat.

Grenada Gold is nóg geschikter voor het bakken van kibbeling, omdat het percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren hoger is dan bij arachideolie. Grenada Gold frituurolie heeft een zeer lange levensduur en heeft een neutrale geur. Bovendien zorgt Grenada Gold voor een heerlijk knapperig en krokant bakresultaat. Beide oliën voldoen aan alle eisen van de campagne Verantwoord Frituren.

U kunt zowel de Grenada Gold frituurolie als de arachideolie verkrijgen in blikken van 20 liter bij diverse horecagroothandels. Daarnaast wordt Grenada Gold frituurolie ook afgevuld in een duurzame en handzame Packzak verpakking van 2×5 liter.