Wat is remouladesaus?
Remouladesaus is een witte of lichtgele saus op basis van mayonaise of fritessaus, gecombineerd met diverse groenten en kruiden zoals bijvoorbeeld augurk, kappertjes, uitjes, peterselie, bieslook, etc. Dit zorgt voor een frisse, kruidige smaak.
Hoe wordt het gemaakt?
De basis voor remouladesaus is een mayonaise of fritessaus. Een mayonaise als basis zorgt voor een volle, romige smaak. Een fritessaus is vaak zoeter en steviger. Beide kunnen gebruikt worden. De betreffende groenten en kruiden worden vaak gekookt om vervolgens toe te voegen aan de saus. Daarna wordt de saus geëmulgeerd en afgevuld in de eindverpakking.
Toepassing
Remouladesaus wordt veelal gegeten bij gebakken vis zoals kibbeling en lekkerbek en daarnaast bij groenten en salades.
Glutenvrij
Niet alle soorten remouladesaus zijn glutenvrij. Het is daarom raadzaam om het etiket van het betreffende product goed te controleren om zodoende te checken of het om een glutenvrij product gaat.
Alle sauzen van Levo, en dus ook de remoulade, zijn wél gluten- en lactosevrij.