Wat is de beste olie om in te bakken?
Er zijn heel veel verschillende soorten plantaardige olie zoals sojaolie, zonnebloemolie, raapzaadolie, arachideolie, palmolie en kokosolie. In de meeste van deze oliën kan ook gebakken worden. Echter is de ene oliesoort geschikt voor koud gebruik en de andere olie is geschikter om te verwarmen. De beste olie om in te bakken is een olie die hitte bestendig is.

Oliesoorten zoals sojaolie, zonnebloemolie en raapzaadolie kunnen gebruikt worden om in te bakken, braden of wokken. Bijvoorbeeld als het gaat om het bakken van een eitje, een hamburger of om groente te wokken. Echter zijn deze oliën alleen geschikt voor het verhitten van een korte periode. Daarom adviseren wij u om een andere oliesoort te kiezen om in te frituren, zoals Grenada Gold frituurolie of Frituurolie PUUR.

Waar moet men rekening mee houden met de keuze voor een bakolie?
Men moet kiezen voor een olie waar een hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren in zit. Dit zorgt ervoor dat de olie hittebestendig is. U vindt dit geschreven op het etiket van de olie. Speciaal om in te bakken, braden en wokken heeft Levo Better Bakolie ontwikkeld. Een 100 % plantaardige bakolie verreikt met een boteraroma. Het beste van olie, met de smaak van boter. Ideaal voor de perfecte hamburger, om groente in te wokken of om de beste goudgele pannenkoeken te bakken.