Glutenvrije en lactosevrije mosterd - Levo | Dé olie en saus specialist!

Glutenvrije en lactosevrije mosterd

Wat is mosterd?
Mosterd is een lichtgele saus met een ietwat scherpe smaak. De saus wordt gemaakt door mosterdzaden te persen en gebruik te maken van azijn, water en zout. Tevens is mosterd de naam van de plant waarvan de mosterdzaden afkomstig zijn.

Is mosterd glutenvrij?
Vrijwel de meeste soorten mosterd zijn glutenvrij. Een uitzondering zijn de mosterdsauzen waarbij mosterd gecombineerd wordt met andere ingrediënten. Echter is het altijd verstandig om het etiket goed te lezen om er zeker van te zijn of er wel of geen gluten in het product kunnen zitten.

Soorten mosterd
Er zijn heel veel soorten mosterd verkrijgbaar. Voorbeelden van mosterdsoorten zijn bijvoorbeeld: Franse mosterd, grove mosterd, Dijon mosterd, Engelse mosterd en Yellow mustard. Daarnaast zijn er nog andere soorten mosterd zoals bijvoorbeeld honing mosterdsaus en mayonaise mosterd.

Toepassing
Mosterd kan voor heel veel verschillende toepassingen gebruikt worden. Mosterd dient met name als smaakmaker voor verschillende gerechten. Het wordt dan ook zeer veel geconsumeerd bij bijvoorbeeld worst, een hotdog, een broodje kroket, een broodje kaas en bij de oer-Hollandse Bitterbal. Verder wordt mosterd gebruikt bij de productie van bijvoorbeeld mayonaise en fritessaus en wordt het door koks in de keuken toegepast bij het maken van veel verschillende gerechten.

De mosterd van Levo
Alle sauzen van Levo zijn gluten- en lactosevrij, zo ook de mosterd van Levo. Deze is te verkrijgen in twee verschillende verpakkingen: de Levo packzak van 3 liter en de sachets van 10 gram. Onmisbaar bij een kroket, een broodje kaas of bij een heerlijk gebakken bitterbal.